Институции Общество

Тодор Попов премира младшите посланици от ПГ“Иван С. Аксаков“

Пазарджик

Кметът на Пазарджик Тодор Попов връчи парична премия от 1 000 лв. младшите посланици на Европейския парламент от Профилирана гимназия “Иван С. Аксаков” – Пазарджик. Поощрението е по случай победата в Програмата “Училища посланици”. 

Профилирана гимназия "Иван Сергеевич Аксаков" – Пазарджк спечели първото място в Програмата "Училище посланик на Европейския парламент". Пазарджишките ученици са първи сред 140 кандидатствали и първи сред 30 участвали училища от цяла България. Труд, постоянство, отговорност, инициативност, ентусиазъм, креативност, забавност, вплетени в амбициозни и великолепни млади хора са причините за победата на аксаковци. Така след проведените много интересни събития и срещи с успели политици и управленци от региона и цялата страна момичетата и момчетата заслужиха на 26 октомври да пътуват за Страсбург.

Програмата за училища посланици на ЕП е най-мащабната платформа по рода си, която се стреми да насърчава информираността относно Европа и европейската парламентарна демокрация сред младите граждани в ЕС, припомня Информационното бюро на ЕП у нас. Инициативата се стреми да разясни на младежите в горния курс на обучение техните права като европейски граждани, да ги запознае с работата на техните представители в ЕП, както и да им покаже как те самите биха могли да оказват влияние върху политическия и демократичен живот в Европейския съюз. Програмата е с дългосрочен хоризонт, като през всяка следващата учебна година ще добавя към мрежата си нови учебни заведения.

Коментари