Спорт

Тодор Попов посрещна поредните европейски медалисти

Написано от ПЗИНФО

Савина и Георги са супер успешни млади хора, които се връщат от европейско първенство с медали и прославят не само Пазарджик, но и България“. С тези думи кметът на Пазарджик Тодор Попов посрещна в кабината си поредните призьори, завърнали се от важни шампионати.

С тези медали, спечелените през последните два месеца от европейски и световни първенства, стават 23 – нещо което не е случвало в България през последните няколко години, пък камо ли в българска община. Преди години се стремяхме да сме първи на републиканско ниво, а сега спортистите на община Пазарджик са първи на европейско и световно ниво. Този модел трябва да се налага в съзнанието на хората, защото спортът е самочувствие, спортът е здраве, спортът е люпилня на добри и успешни хора. Искам след няколко години Пазарджик да има най-много шампиони, най-много масово спортуващи хора, най-много безплатни спортни бази, защото това е пример, това е самочувствие и инвестиция в бъдещето. Това е правилния път и затова ще продължим да ги легитимираме тези успешни момчета и момичета. Убеден съм, че ще продължим да се гордеем с вас, защото сте си дефинирали ясно целите и ги следвате.“, завърши Тодор Попов.

  • На 24 и 25 юни , се проведе Европейско първенство по карате Шинкиокушинкай. в Унгария, гр. Дебрецен. От над 600 участници от 17 държави, СК „Торнадо, гр. Пазарджик, се представи с двама бойци – Савина Дудова и Георги Ангелов, които спечелиха бронза. При жените с конкуренция 12 участници, а при кадетите – 16 в съответните категории.

Коментари