Институции Общество

Тодор Попов поздрави първокласниците от с. Паталеница за победата им в конкурса „Клас на месеца”

Написано от ПЗИНФО

Кметът на Пазарджик Тодор Попов лично връчи плакета „Клас на месеца” на победителя за февруари в конкурса „Клас на месеца”, обявен от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/ към Община Пазарджик.

Първокласниците от ОУ „Константин Величков” в Паталеница с класен ръководител Диана Баташка получиха още шапки с логото на комисията, грамота и табло „Клас от добротворци”.

„Скъпи дечица, искам специално да ви поздравя, че вие сте избрани за клас на месеца. Това е една наша инициатива, с която се опитваме да правим така, че вие от малки да търсите и правите добри неща – както за вас самите, така и за хората около вас.

Аз много се гордея, че в училището в Паталеница, селото в което и аз живея вече десетина години, сте избрани за клас на месеца. Това не е случайно и е напълно заслужено.

Искам да благодаря и на вашата госпожа, чиято заслуга да спечелите това признание е голяма. Пожелавам ви успех и в годишната класация. Важно е да продължите да правите добри и полезни неща.

Гордея се с вас и поздравете вашите родители, защото се гордея и с тях, че са създали и възпитали такива добри деца като вас. Учете, мили деца, и правете добри неща,“ пожела на малчуганите кметът на Пазарджик.

Те в един глас изрекоха своя девиз: „Не прави на другите това, което не искаш да ти се случи на теб!”.

Малките ученици заслужиха отличието с всекидневните актове на доброта помежду им, за които със самочувствие разказаха.

В днешно време сме свидетели на огромна промяна в общуването, поради навлизане на новите технологии. По тази причина всеки ден е необходимо да показваме и да учим хората около нас на добри дела, защото добротата тръгва от нас, посочва тяхната учителка Диана Баташка. Убедена съм, че за личностното израстване на децата е важно да се разширява културният им хоризонт. Поради тази причина решихме да изненадаме и поздравим дипломатите от Китайското посолство в България по повод настъпването на Новата година на тигъра. През 2021 година , Н . Пр. г-н Дун Сяодзюн, г-жа Ся Джишун и целият дипломатически персонал на Китайското посолство в България, посетиха село Паталеница с цел екотуризъм.

Децата с ентусиазъм изработиха китайски фенери, които закачиха на дърво в класната стая, нарисуваха символа на новата 2022 година – тигъра и собственоръчно изписаха „Честита Нова година” с китайски йероглифи. Записахме и кратък видео поздрав на китайски език “Син Ниен Куай Лъ”!”

В края на учебната година МКБППМН към Община Пазарджик ще връчи голямата награда на конкурса – 1000 лева и ще излъчи „Клас на годината”. А таблата „Клас от добротворци” ще бъдат подредени в изложба на видно място в града.

Коментари