Спорт

Тодор Попов откри обновената Алея на спортистите и съобщи важни новини за спортната общност

Написано от ПЗИНФО

В парк „Писковец” в Пазарджик беше открита обновената Алея на 10-те най-добри спортисти на общината за 2021 година.

Платната на Алеята са 12. На първо място е поставена снимката на спортист №1 на Пазарджик за 2021 г. Александър Рибников, след него са останалите 9 шампиони, които допълват десетката. Място в композицията имат още треньор №1 и отбор №1.

При откриването, председателят на МСК“Пазарджик спортува“ Ренета Камберова посочи, че през 2019 година алеята е създадена, за да могат хората да ги виждат и познават, а днес със своите успехи спортистите от Пазарджик вече са разпознаваеми.

След нея думата взе кметът Тодор Попов, който благодари на всички момичета и момчета, които носят спортна слава на Пазарджик. Градоначалникът сподели какви са плановете за надграждане на спортната инфраструктура в общината през тази година. Съвсем скоро, в средата на месец април предстои да бъде открита напълно обновената спортна зала „Иван Симеонов“ в Зоната на здравето. За празника на детето – 1 юни ще бъде готов малкия басейн в комплекс „Балона“. Продължават процедурите по подготовка на бъдещия ремонт на СЗ“Хебър“. Добра новина за онези, които предпочитат парк „Стадиона“, също сподели кметът Попов. На мястото на стария стадион „Любен Шкодров“ ще бъде създадена нова зона, подобна на Зоната на здравето с различни игрища и места за публиката. Там ще има и специална площадка за децата с увреждания.

Коментари