Институции Общество

Тодор Попов откри детска и спортна площадки в Мало Конаре

Написано от ПЗИНФО

Кметът на Община Пазарджик награди по програма „Граждански импулс” доброволци от Мало Конаре, по чиято инициатива бяха разчистени терени и превърнати в цветна градина

В с. Мало Конаре бяха изградени нова спортна и детска площадка. „Спортът е здраве и ние трябва да правим всичко възможно децата да имат двигателна култура, за да са здрави и да имат самочувствие. Горд съм, че успяхме да направим тази спортна площадка и детската площадка и дано да просъществуват по-дълго време”. Това заяви кметът на Пазарджик Тодор Попов, който беше в Мало Конаре за откриването на двете съоръжения. „Мало Конаре го заслужава, защото тук има много малки деца, много млади семейства и искам да поздравя групата инициативни млади хора, които разчистиха терена около площадката и направиха цветна градина. Това е добър пример, затова ще ги наградим. По тяхна инициатива проучваме и възможността да сложим камери на тези съоръжения, за да може калпазаните да се хващат бързо и да се наказват своевременно. Не може пет човека да правят нещо, а петдесет да трошат и рушат и всичко това да остава безнаказано”, заяви още кметът на Пазарджик.

Той специално благодари на групата доброволци, разчистили и облагородили няколко терена в селото, които са превърнати в цветни градини.

Искам да им изкажем нашето уважение, за да знаят, че имат институционална подкрепа от Община Пазарджик, защото всяко добро дело трябва да се подкрепя и да се мултиплицира”, каза още Тодор Попов и връчи на доброволците грамота „Зелен рай” за проявена любов и отношение към облика на родното село, а също и подаръчен ваучер по програма „Граждански импулс”.

Радвам се, че стъпка по стъпка във всички села започват да се обособяват такива зони. В населените места ще направим всичко, което правим и в града, за да може децата да спортуват и да се забавляват. Освен цялата пътна инфраструктура, която трябва да оправим, трябва да направим и такива площадки, защото те са жест към младите хора, които живеят в селата и нашето разбиране е, че те трябва да получават същите публични услуги, каквито биха получавали в други места”, заяви Тодор Попов и пожела на всички в Мало Конаре да ползват с радост новите площадки.

Коментари