Институции

Тодор Попов: Отклоняване на държавни средства никога не е имало

Написано от ПЗИНФО

Бившият кмет на Пазарджик Тодор Попов отговори на обвиненията на настоящия градоначалник Петър Куленски за това, че община Пазарджик е във финансов колапс.

Попов посочи каква Община е оставил: „Работещи системи, всички до една без изключение, независимо от предизвикателствата, работещ екип и функционираща община. Сега дайте да започнем първо от т.нар. задължения на общината. Да, общината винаги е имала текущи задължения, тия задължения не са от вчера, не са от два месеца. Те са от 15 години и какво от това. Общината спряла ли е да работи? Ще ви дам следния пример – бюджетът на общината е 150-160 милиона лева. Имаме 17-18 милиона текущи задължения. Вие бихте ли се притеснявали за вашия стандарт на живот ако получавате заплата от 1 500 – 1600 лева и имате 200 лв задължения?“, попита журналистите Попов.

Ексградоначалникът коментира, че отклоняване на държавни средства никога не е имало, а вътрешноведомствени заеми и увери, че не се притеснява от сигнали и проверки, защото Общината и той като кмет са проверявани десетки пъти.

Според него няма никакво основание за притеснение и посочи, че през 16-те години на своя мандат никога не се е оплаквал, че няма пари.

„От тук нататък всяка една система ясно и категорично ще функционира само и единствено ако кметът на общината има възможностите, желанието, опита и мащаба да я подсигури. Като няма, няма да е виновен Тодор Попов. Сега гражданите вече имат база за сравнение“, допълни най-дълго управлявалият Пазарджик кмет.

По друга значима тема, Тодор Попов посочи, че половината от парите за издръжката на спортните клубове са били от спонсори, които са му имали доверие. В последния мандат са подготвени проекти за над 200 милиона лева за проекти за община Пазарджик през следващите години, обобщи Попов.

Утре за четвърти път Общинския съвет в Пазарджик ще бъде направен опит за избор на председател. Тодор Попов, чиято група на Новото време е най-голяма, не се нае да прогнозира дали Общинският съвет ще успее да си избере председател на утрешната сесия.

В заключение Тодор Попов подчерта, че през всичките години се е стремил да бъде коректен към опонентите, дори и след загубата на изборите. От тук нататък обаче ще отговаря на всичко, което е различно от истината, увери Попов.

Коментари