Институции

Тодор Попов: Община Пазарджик ще обнови изцяло 13 детски площадки в населените места от Община Пазарджик

Написано от ПЗИНФО

Инвестицията възлиза на 230 хиляди лева, а срокът за изпълнението е месец и половина

Община Пазарджик ще обнови изцяло 13 детски площадки в населените места от Общината. Това съобщи кметът на Пазарджик Тодор Попов и допълни:
„Инвестициите продължават, защото сме длъжни да отговорим на високите очаквания на нашите съграждани. Понякога съм упрекван, че инвестициите са повече в града, но трябва да се има предвид, че селата в общината са 31. Продължават инвестициите и те са свързани с нашите малки приятели. Ние трябва да имаме отношение към две важни групи: децата на Пазарджик и възрастните хора. Искам да благодаря на държавата и на министъра на образованието за отпуснатите 200 хиляди лева, с които ще направим 13 красиви големи детски площадки в селата Братаница, Величково, Главиница, Говедаре, Дебръщица, Добровница, Мало Конаре, Мокрище, Огняново, Паталеница, Сарая и Синитово, като в Паталеница са две – в училището и в детската градина. В тези населени места, където имаме детски градини, съоръженията са доста стари, затова започваме подмяната им. Срокът за доставка и монтаж на новите съоръжения е месец и половина”.
„Цялостната инвестиция в детските съоръжения е 230 хиляди лева. Надявам се с това да зарадваме децата, техните родители, както и преподавателите им в детските градини и училища.“, допълни кметът на Пазарджик.

Коментари