Институции Общество

Тодор Попов: Община Пазарджик продължава работата си по важни инфраструктурни проекти

Написано от ПЗИНФО

 Ще бъде направено необходимото голяма част от предвидените мероприятия в спортния и културния календар да се състоят 

„Служителите в Община Пазарджик преработват календара на планираните през пролетта събития, които няма да се състоят заради извънредното положение. Част от планираните за март и април спортни прояви ще ги реализираме през есента. Това се отнася и за културните прояви. Април месец е по принцип цветът на нашата културна палитра, но съм убеден, че това, което сме замислили, ще намерим начин да го реализираме до края на годината“, заяви кметът на общината Тодор Попов.

В условията на извънредно положение дейностите по инфраструктурата на Пазарджик продължават. Работи се в Зоната на здравето, както и по новото игрище. Освен санирането на малките блокчета, другият голям проект, който предстои да бъде реализиран, е новото улично LED осветление. „До края на месец април очаквам проектът да бъде одобрен и ще обявим обществена поръчка за изпълнител, той ще бъде избран до края на юни, а до септември ще имаме реализиран първи етап от проекта, който включва подмяна на осветлението  по основните пътни артерии в град Пазарджик. Това ще промени качеството на уличното осветление и ще ни спести немалко пари“, коментира Тодор Попов.

Сред големите обекти, чиято реализация предстои, са помощната зала в двора на Спортното училище и ремонтът на зала „Хебър“. „Този проект ще се реализира с целеви средства по т. нар. Норвежки проект. До края на април министерството на икономиката ще открие мярката и ще даде насоки. Ние сме готови с проекта и ще кандидатстваме, ремонтът ще е през зимните месеци, за да може догодина през пролетта да сме готови“, заяви още кметът на Пазарджик.

Тази година ще започне и изграждането на приют за самотни възрастни хора.  Това ще е социална услуга, за която Общината ще кандидатства финансирането да е за държавно делегирана дейност. Приютът ще се намира в Пазарджик, в района на улица „Болнична“, а реализацията на проекта ще е по програма „Региони в растеж“.

Община Пазарджик изпълнява всички дейности и услуги за гражданите и бизнеса и в условия на извънредно положение. „Искам да Ви уверя, че Общината прави необходимото всички системи и услуги да функционират нормално. И тук искам да помоля нашите съграждани и собствениците на фирми също да бъдат коректни към местния бюджет. Ако всички спрем да плащаме местните си данъци и такси, може да се наложи след време да редуцираме част от системите, а това не е желателно, затова апелирам към всички да бъдем солидарни и към местната си общност и да не застрашаваме обществените услуги“, апелира Тодор Попов.

Кметът на Пазарджик Тодор Попов коментира, че пандемията и извънредното положение са променили календара на хората, на бизнеса и на институциите, но в същото време сподели оптимизма си, че след Великден животът ще започне да се връща в нормалния си ритъм.

Коментари