Институции Общество

Тодор Попов: Новите STEM-кабинети в „Аксаков“ и Математическата гимназия предоставят възможност за иновативно обучение

Написано от ПЗИНФО

Радвам, че в Пазарджик, и специално в тези две учебни заведения – „Аксаков“ и Математическа гимназия, са направили нещо наистина различно и иновативно. По съвсем друг начин те подхождат към образованието на децата, по-скоро към промяната на философията на образование. Тоест, в тази среда те да могат да бъдат по-разчупени, по-иновативни, по-сензитивни и да си помагат в усвояването на новите за тях дейности“, каза кметът Тодор Попов при посещението си в новите STEM-кабинети, разкрити в двете училища .

До сега имахме една традиционна образователна среда, при която всички деца са в един клас, учат един предмет, без възможност да общуват помежду си по отношение усвояване знания в самия клас и нямаха свободата те да вземат решения как и в каква среда да учат“, продължи Попов.

Г-жа Ваклинова – директор на Гимназия „Аксаков“, сподели, че това не са просто кабинети, а учебно пространство, което изисква нов начин на организация на ученето. „Това е не просто промяна в материалната база, а нов начин на поднасяне на учебното съдържание“, категорична е тя.

Като кмет на общината Тодор Попов благодари и на госпожа Ваклинова, и на госпожа Спасова – директор на Математическата гимназия, че те отново са пионери, защото много неща през годините бяха първо в Пазарджик направени, особено в тези две учебни заведения, и с това трябва заслужено да се гордеем.

Коментари