България Култура ТОП новини

Тодор Попов награди заслужилите дейци на образованието и културата от община Пазарджик

Илия Михайлов ще дари получената награда.
Написано от ПЗИНФО

В навечерието на 24-ти май по традиция в Пазарджик се проведе церемония за връчването на годишните награди на заслужили учители и културни дейци от общината. Те са за постигнати успехи в областта на образованието и културата и ги връчва кметът Тодор Попов

Директори, учители и културни дейци,

постигнали високи резултати в своята област през изминалата 2022 година, бяха наградени на официална церемония в зала на ДКТ“Константин Величков“. А градоначалникът отправи приветствие.

Образование

Отличието „Учител на годината” в област педагогическата практика с деца от предучилищна възраст получи Мария Попов от ДГ „Снежанка“ .

Отличието „За постижения в педагогическата практика с деца от начален етап на основната образователна степен” получи Петя Кашева от СУ „Георги Брегов“.

В прогимназиален етап наградата бе връчена на Теодора Христова от ОУ „Христо Ботев“.

Отличието „Учител на годината” в гимназиален етап получи от Величка Маркова от ПГИМ .

Призът „За постижения в гражданското образование и възпитание на децата и учениците, както и за значими техни изяви в сферата на науката и изкуството” бе присъден на Петя Енкина от ЕГ“Бертолт Брехт“ .

Наградата „Директор на годината” в категория предучилищно образование получи, Михаела Черешарова ДГ“Слънчо“.

Наградата в категория „Начално, помощно училище, център за подкрепа на личностно развитие” бе връчена на Илиана Чалъкова, директор на НУ“Васил Друмев“.

Отличието „Директор на годината” в категория основно училище получи Галина Барова, директор на ОУ“Христо Смирненски“.

Призът в категория средно училище, гимназия бе присъден на Радка Спасова– директор на ПГМ“Константин Величков“.

Изкуство и култура

В рамките на церемонията с награди за ярки постижения в областта на изкуството и културата бяха отличени в раздел литература Илия Михайлов, който обяви, че ще дари паричната награда за лечението на учителя Тодор Тодоров.

Ръководителката на ПТС“Чудесия“ Таня Димитрова бе отличена в раздел музика и Катя Бажлекова в приложно/изобразително изкуство.

Сред отличените журналисти тази година е Мария Дъбова от вестник Знаме.

В раздел фотография отличието тази година бе за Глория Начева.

Наградата за високи постижения в раздел Театър получи Людмила Даскалова .

Отличието за цялостен принос в развитието на културата на Община Пазарджик и статуетката „Кирил и Методий” тази година бе присъдена на доц. д-р Ангел Ценов – ръководител и основател на Женски камерен хор и Студентски хор, основател и на Смесен хор „Тракийска лира”, творил и развивал музикалната и диригентска дейност в Пазарджик.

 

 

 

Коментари