Институции Общество

Тодор Попов към победителите в конкурса по повод Деня на щастието: Улавяйте щастливите моменти в живота!

Написано от ПЗИНФО

Бъдете добри, усмихнати и улавяйте щастливите моменти в живота!”. Това пожела кметът на Община Пазарджик Тодор Попов на победителите в онлайн конкурса за снимка по повод Деня на щастието – 20 март. Конкурсът беше обявен от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/ към Община Пазарджик в рамките на инициативата „Търсим винаги доброто” и в него участие взеха 56 деца от цялата страна.

Стремежът на екипа на комисията бе да даде на децата възможност за изява, за фокусиране върху положителната страна на живота в напрегнатото всекидневие. Децата имат нужда от възможности да вложат енергията си в нещо градивно и зареждащо с положителни преживявания.

През своя обектив момичетата и момчетата показаха кое е най-важното в човешкия живот – семейството, приятелите, животните, природата, да бъдем заедно. Най-активни бяха децата от Община Пазарджик, но сред малките фотографи има и жители на Пловдив, Стара Загора, Плевен, Монтана, Благоевград, Кърджали, село Рупките, община Чирпан, село Ярджиловци.

С награди са отличени трите фотографии с най-много харесвания – това са снимките на Даная Анчева, Паулина Димитрова и Марин Кашев – и тримата от Пазарджик. Грамоти за участие ще получат всички участници. Кметът на Пазарджик Тодор Попов се срещна лично с победителите в конкурса и им връчи грамотите. И тримата победители са от ОУ „Отец Паисий” в Пазарджик. Паулина Димитрова разказа, че е направила снимката си в село Калугерово заедно със свой приятел, когато са карали колело. Даная Анчева сподели, че най-щастлива е със своята котка Шуши, затова на снимката е с нея, Марин Кашев е снимал кучето си на име Ракета, което е спасено от него и живее в дома му.

В такива дни като днешните имаме нужда да показваме хубавите мигове, а пък най-добрият начин да ги покажем е през погледа на децата – в техните очи щастието изглежда по този простичък начин – да гушнеш любимото животно, да се радваш с приятел на колелото. За мен е удоволствие да ви връча грамота с пожелание в живота да търсите щастието и доброто. Във всеки един човек има добро, няма само добри и само лоши и хора, когато подходиш с добро, получаваш същото. Бъдете добри, усмихнати и улавяйте тези щастливи моменти в живота!” заяви Тодор Попов пред децата, спечелили конкурса.

В рамките на инициатива под надслов „Търсим винаги доброто” предстои обявяването на онлайн конкурси за снимка по повод Деня на семейството – 15 май, Деня на приятелството – 9 юни и Деня на добротата – 13 ноември.

Подготвя се и издаването на книга, разработена от екипа на МКБППМН, предназначена за най-малките ученици – „Малка книга за големи добротворци”. В нея децата ще могат да пишат, рисуват, творят, развивайки своята емоционална интелигентност с помощта на своите родители.

Коментари