Институции Общество

Тодор Попов към наградените ученици в конкурса „Бъди в безопасност онлайн”: Бъдете умни всеки ден! Бъдете постоянни!

Написано от ПЗИНФО

След като награди учениците от четвърти „б” клас от СУ „Георги Брегов” с класен ръководител Анета Цурева, кметът на Пазарджик лично връчи и наградата на втория клас, отличен в конкурса „Бъди в безопасност онлайн” – девети „а” клас от СУ „Георги Бенковски” с преподавател Ненка Георгиева. Двата класа са победители в конкурса за плакат/табло на тема „Бъди в безопасност онлайн” обявен Местната комисия за противообществени прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/ към Община Пазарджик по повод международния Ден за безопасен интернет.

Дойдох да ви поздравя, защото направеното от вас заслужава уважение. Темата е важна, защото интернет е безкраен океан от информация, а социалните мрежи имат своята полезност, но и своята вреда. Като всяко нещо в живота – там има и хубави, и лоши неща, има и опасности, но и полезни за ежедневието ни неща. Вие сте в интересна възраст, затова е важно да имате правилен критерий и да се ориентирате добре в тези социални мрежи. Бъдете умни всеки ден! Бъдете постоянни! В живота много пъти ще сте на кръстопът и всичко, което сте научили до момента ще ви помогне да изберете правилната посока. Първият кръстопът ви предстои съвсем скоро – той е когато завършите средното си образование. В България се е наложило, че задължително трябва да имаш и висше образование, но мога да ви кажа, че то не е гаранция за успех. Много избори ви предстоят, много кръстопътища – каква професия да изберете, какво гадже да имате, с кого да свържете живота си. Това са важни избори. Затова бъдете умни всеки ден!”.

С този съвет кметът на Пазарджик Тодор Попов поздрави възпитаниците на СУ „Георги Бенковски” и връчи грамота на техния преподавател – г-жа Ненка Георгиева.

От своя страна тя благодари на кмета и на Местната комисия за противообществени прояви на малолетните и непълнолетните за интересната тема, провокирала децата да участват в конкурса и да обсъждат опасностите в интернет и безопасното поведение в социалните мрежи.

Коментари