България

Тодор Попов към младите спортни надежди: Бъдете горди с постигнатото!

Написано от ПЗИНФО

Обновената алея „Спортист на годината“ на община Пазарджик, с 12 пана със снимките на 10-те най-добри спортисти за 2020 г., треньор на годината и отбор на годината откриха кметът на Пазарджик Тодор Попов и министърът на спорта Красен Кралев. Алеята е в парк „Писковец“ и е първата от този род в страната.

Тази алея е първата, която виждам и е иновация, която ще препоръчам и на други областни градове в България“, отбеляза министър Кралев пред спортистите, треньорите и гостите на събитието. „Имате спортистите, имате спортните съоръжения, имате подкрепата на Общината си, остава ви само да печелите медали и да продължите традицията да развявате българското национално знаме по европейските и световни спортни форуми, така както са го правили и тези преди вас.“, каза министърът на спорта пред 10-те най – добри спортисти на Пазарджик за 2020 година, преди да връчи купа и грамота на Веселин Чавдаров, който едва 10-годишен завоюва 4 златни, 2 бронзови медала и стана Републикански шампион в клас Еко старт.

Кметът на Пазарджик Тодор Попов още веднъж заяви своето уважение към постиженията на спортистите и треньорите. „Това трябва да ни мотивира още повече и да ни амбицира в това ние да продължим да бъдем номер едно във всичко, защото имаме потенциала, имаме базата и имаме куража да го заявим, да го поискаме и да го направим. Бъдете горди с това, което сме постигнали.“, подчерта кметът Попов.

По традиция, 10-те най-изявени спортисти на Пазарджик за 2020-та година, заедно със своите наставници и треньори направиха обща снимка пред паната, които до следващата церемония през 2022-ра година ще разказват на пазарджиклии за спортните им успехи.

Коментари