Институции Общество

Тодор Попов към младежите от Клуб Дебати: Ще подкрепим всяко ваше усилие да бъдете най-добрите

Написано от ПЗИНФО

Клуб дебати Пазарджик ще бъде домакин на едно от най-големите състезания по дебати в България – „Пазарджик Open 2022”. Това ще е седмото поред състезание и в него се очаква да се включат над 100 ученици и студенти от страната. В тази връзка ръководството на Клуб дебати Пазарджик поискаха от кмета на Община Пазарджик финансова подкрепа за организацията на събитието и получиха уверение от него, че както всяка година, ще имат пълно съдействие за организацията на състезанието.

Пазарджик има добра традиция и сме домакини на едни от най-добрите състезания по дебати. Още от самото начало, преди доста години, когато младите хора потърсиха Общината за подкрепа, ние откликнахме, защото е важно те да се научат да отстояват позициите си, да дебатират, да защитават своите тези. В живота лидер се превръща този, който успява да убеди останалите, че неговата теза е най-точната, най-вярната и който успява да поведе след себе си хората, които искат да го подкрепят в определена идея. Така младите хора формират качества, свързани с умението да убеждават и с доброто публично говорене, а също и лидерски авторитет. Затова, както всяка година, ние ще подкрепим финансово домакинството, защото, на първо място, младите хора в Пазарджик го заслужават, второ, ние вече имаме такава традиция и трето, нека младежите да знаят, че местната власт стои зад тях в тези техни усилия в Пазарджик да бъдем най-добрите домакини в България и тук да стават най-добрите дебати”. Това заяви кметът на Пазарджик Тодор Попов на среща с Латинка Минкова и Жанет Янкова и пое ангажимент да присъства лично в някой от дните за дебати. Тодор Попов поздрави клуба, че са успели да превърнат инициативата си в традиция и пожела успех на пазарджишките участници.

***

Клуб дебати – Пазарджик е сред най-добрите клубове в страната. Техни дебатьори представят града в много състезания. През последните няколко години те са дебатирали на финалите на Пловдив Open 2017, Бургас Open 2017, Плевен Open 2018, BDA 2016, 2017, 2018, 2019, Густо Novice 2019, на всеки един от финалите на състезанието в Пазарджик, Пуло-финал СЕЛС Оупън 2022. Имат отлични постижения и на международни състезания като Queen Mary IV през 2020 в Лондон, PEP IV в Белград през 2019, Виена 2022, Национално ученическо състезание 2021. Печелили са Одесса Open 2021, BDA Novice 2020, Пазарджик 2019. Всяка година членове на Клуб дебати Пазарджик участват в Националния отбор по дебати, там те представят България на международни и световни състезания.

Коментари