Институции

Тодор Попов към възпитаниците на ПМГ „К. Величков”: Математическата гимназия винаги е била една от визитните картички на нашия град

Написано от ПЗИНФО

Кметът на Пазарджик Тодор Попов гостува на ПМГ „Константин Величков” по повод 50-годишния юбилей на училището. „Държах днес с личното си присъствие тук да засвидетелствам своето отношение на уважение към училището, директора и към всички ученици, защото не са много училищата, които имат такава дълга история.

Математическата гимназия винаги през годините е била една от визитните картички на нашия град, защото тук образование са получили хора, които след това са били гордост за нашия град във всяка една сфера на обществения живот. От това училище са произлезли министри, хора общественици, хора, които са допринесли за развитието на науката в България, може да се гордеете, че сте наследници на такива хора. Независимо от предизвикателствата на времето, в което живеем, аз съм убеден, че желанието да се образоваме, което никога не трябва да ни напуска, ще продължи да дава същите плодове, които е давало в това място”, каза Тодор Попов.

На учениците на ПМГ „К. Величков” той пожела никога да не губят стремежа постоянно да се образоват. „Поколенията се сменят, светът става различен, но това, което кара един човек да бъде успешен е едно и също –знанието. Трябва да сте амбициозни, да имате високи цели и да си ги преследвате, скъпи приятели, трябва да имате и куражът да искате да реализирате тези мечти. Затова ви пожелавам да сте, здрави, мотивирани, амбициозни и куражлии! Животът е такъв, какъвто си го направите самите вие”, заяви Тодор Попов в обръщението си към учениците. Той благодари на директора г-жа Радка Спасова и колектива на гимназията за дългите години добро партньорство и връчи наградите на отличените в юбилейната изложба.

Коментари