Институции Спорт

Тодор Попов за спорта в Пазарджик: Играем, за да станем шампиони!

Пазарджик През следващата година спортът се очертава като още по-приоритетен за Община Пазарджик, каза кметът Тодор Попов. Двата големи проекта – волейболният и футболният „Хебър“ – продължават да са във фокуса на вниманието.

 

До края на месеца се очакват новини за събитие от национално значение през 2018 г., което ще предположи необходимостта от тяхното допълнително финансово обезпечаване. Попов уточни, че въпреки важността на очакваното събитие, Общината няма общо с него. „Тази първа година за волейболния и футболния проект е опознавателно-тренировъчна, но от следващата година оправдания не приемам. Ние играем, за да станем шампиони във волейбола. Във футбола играем, за да влезем в по-горна група, където ни е мястото. Това са целите. По-добре отсега да лягат и стават с тази мисъл!“, добави кметът.

От следващата година ще започне реновирането на Стадиона, терените на Спортното училище, СЗ „Хебър“ и се прави голямо футболно игрище с изкуствена настилка и осветление до стадиона за Детско-юношеската школа, а през следващата година започва изграждането на моста, който ще свързва Зоната на здравето с Острова.

Коментари