Институции

Тодор Попов: Започва изграждането на кръгово при разклона за Мало Конаре и Огняново

Написано от ПЗИНФО

„Имам уверението на ръководството на Областно пътно управление – Пазарджик и на фирмата изпълнител, че ремонтът на път І-8 ще бъде завършен предсрочно. За улеснение на засиления трафик в този участък и желанието на жителите на селата Мало Конаре и Огняново, на днешната среща поисках, движението да бъде пуснато, след като бъде изградено и кръгово кръстовище при отбивката за двете села. ”, съобщи Тодор Попов след разговор с ръководствата на Областно пътно управление – Пазарджик и на фирмата изпълнител на ремонта на 15-километровия участък по пътя Пазарджик – Пловдив.
Това беше поето като ангажимент и благодаря на Областно пътно управление – Пазарджик и на Агенция „Пътна инфраструктура“ за това, че откликнаха на тази наша молба. Скоро започва изграждането на кръговото и след това пътят ще бъде пуснат, като амбицията на изпълнителите е това да стане предсрочно – преди крайния срок през юли“, допълни Тодор Попов.
Община Пазарджик ще направи необходимото до тогава да приключи и ремонтът на околовръстния път на Пазарджик – бул. „Стефан Стамболов“. „Тази обновена пътна инфраструктура ще повиши нивото на качеството на пътната мрежа в нашия град. Работи се непрекъснато и искам да уверя гражданите на Пазарджик, че на всички строителни обекти ще продължи да се работи и ще бъдат готови в сроковете, които са поети.“, заяви Тодор Попов.
Кметът на Пазарджик благодари на директора на Областно пътно управление – Пазарджик инж. Мая Шимбова, че е удовлетворила молбата му, фрезованият асфалт и от двата ремонтирани участъка да се предостави за нуждите на Община Пазарджик. Асфалтът ще бъде използван по заявка на кметовете на населените места за благоустрояване на улици в селата.

Коментари