Общество

Тодор Попов: Започваме годината с добра новина – парите за лечението на Наско са осигурени

Написано от ПЗИНФО

Необходимите средства за лечението на 4-годишния Атанас Вътев от гр. Пазарджик са осигурени. Това съобщи кметът на Пазарджик Тодор Попов на съвместна среща с майката на детето и Ренета Камберова, която беше един от основните двигатели на голяма част от инициативите под надслов „Заедно в подкрепа на Наско“. В резултат на организираната от Община Пазарджик кампания сумата от 50 хиляди € за оперативното лечението на рядката съдово-венозна малформация и няколко курса на склеротерапия в болница в Атина са събрани.

Тези средства ще обезпечат оперативния процес и пребиваването на семейството в чужбина, защото родителите трябва да са с Наско, това е важно за възстановяването на детето. Тук е момента да благодаря на всички хора, организации, институции и фирми, които бяха съпричастни към тази кауза и показаха, че ние като местна общност можем да се обединяваме около неща, които си струват. В такива моменти си проличава какви хора сме, а ние показахме, че сме хора милосърдни, състрадателни и имащи добри сърца, защото само хора с добри сърца правят добри дела“. Това каза Тодор Попов на срещата с майката на малкия Наско.

Хубаво е, че започваме годината с едно добро дело, защото мъдри хора са казали, че както тръгне годината, така върви. Нас ни тръгна с едно хубаво събитие, към което много хора бяха съпричастни, и съм сигурен, че това добро ще се върне на всички през годината, а и в живота им въобще, защото има Господ и той гледа. Важно е, че направихме едно семейство малко по-щастливо и с това всички ние можем да се гордеем“, допълни още Тодор Попов.

А Наско изпраща целувки на всички:

Коментари