Институции Общество

Тодор Попов: Започваме важни дейности по рехабилитация на пътната инфраструктура в Пазарджик

Написано от ПЗИНФО

Кметът на Пазарджик Тодор Попов оповести сроковете и дейностите по четири големи инфраструктурни проекти, които са в процес на реализация или се очаква скоро да стартират. „Нашите съграждани трябва да знаят какви дейности по рехабилитацията на пътната инфраструктура предстоят, в какви срокове, за да са подготвени за тези леки неудобства, които всички ще трябва да изтърпим заради предстоящите ремонти.

Първо, да кажем, че ремонтът по улиците „Свобода” и „Петър Бонев” е на финала и до края на седмицата ще бъде пуснато движението. Там дължим едно извинение на живеещите, защото месец-два не се работеше по тази улица, поради субективно-обективни причини, свързани с фирмата изпълнител, но сега всичко е наред и се надявам, че до началото на следващата седмица улицата ще бъде пусната, а маркировката ще я направим, когато времето позволява – може би към средата или края на март. Най-хубавото е, че успяхме да направим разделителна ивица и отсечката стана, така да се каже, един истински полуоколовръстен път, защото това е най-прекият пък за тежкия трафик, който идват от магистралата, минава през улиците „Петър Бонев” и „Свобода” и след това по бул. „Стефан Караджа” излиза на ул.„Пловдивска”. Този участък беше проблемен, там се събираше много вода, улицата беше запустяла, нямаше мантинели, разделителна ивица и осветление и се надявам, че ползващите този участък и фирмите, които там имат обекти, вече ще бъдат доволни”. Това каза кметът на Пазарджик Тодор Попов по първия от инфраструктурните обекти, по които се работи в момента.

В края на седмицата или най-късно в понеделник ще стартират дейностите по рехабилитацията на няколко важни и изключително натоварени улици в Пазарджик. „Проектите са готови, възлагането – също. Започваме рехабилитация от бъдещото кръгово на Бошулско шосе, по ул. „Ал. Стамболийски” до светофара на кръстовището с „Христо Ботев”, след това надясно по „Христо Ботев” до ул. „Любен Боянов”, т.е. при Регионалната библиотека „Никола Фурнаджиев”, след това към кръговото и връзваме това с околовръстния път. Целият този участък ще бъде рехабилитиран – ще бъдат подменени бордюрите и асфалтовата настилка, като първо без да затваряме участъците ще се подменят бордюрите – това ще отнеме около месец, след това ще затворим едната част – от четирите ленти ще останат две, хората ще търпят неудобство, защото те паркират там, но е неизбежно. За две седмици ще фрезоваме и ще асфалтираме”, обеща Тодор Попов.

Той посочи и конкретни срокове: около двайсет дена ще отнеме работата по тротоарите, след това отново за около двайсет дена ще бъде затворена първо едната, а после и другата лента. „Надявам се да имаме разбиране за неудобството, което предстои, но тази рехабилитация трябва да се случи”, каза още кметът на Пазарджик.

Коментари