Институции

Тодор Попов: До края на ноември ще приключим ремонта на „Цар Калоян“

Написано от ПЗИНФО

Кметът на Пазарджик Тодор Попов посети участъка от ул. „Цар Калоян“, където текат ремонтни дейности. Той отбеляза, че това е улица със сложна и подземна инфраструктура, тъй като се населява от граждани с еднофамилни къщи и сградните отклонения са много.

„Първо искам да се извиня на нашите съграждани за забавянето, но пък в крайна сметка това трябва да се направи. Подземната комуникация е най-важната. Не искаме да правим само добро впечатление – т.е. да полагаме асфалтова настилка, а отдолу всичко да е амортизирано. В този смисъл се наложи да положим много повече усилия, отколкото предполагахме. Искам да благодаря на нашите партньори от ВиК, защото дружеството не е в цветущо състояние, но момчетата дават всичко от себе си и колкото им е възможно помагат. Разбира се и изпълнителят прави необходимото. И силно се надявам до края на октомври, средата на ноември да сме приключили ВиК-проблематиката, за да може до края на месеца да положим и асфалтовото покритие“, обясни Тодор Попов

Вече сме към края на нашия строителен сезон. Хубавото е , че тази година успяхме да направим една сериозна строителна програма, имайки предвид важните пътни артерии, които ремонтирахме, също с прилежащата подземна инфраструктура. И вече можем да мислим за следващата година, като най-вероятно до края на декември ще обявим и програмата си за 2023-та.

Силно се надяваме всички, как да ги нарека, тези срамни сцени, свързани с конституирането на НС и въобще функционирането на държавата да приключат. Не съм голям оптимист, но така или иначе да бъде приет бюджетът за следващата година, защото е от стратегическо важно значение за всички системи на държавата. И надявам се поне това да направят депутатите, за да може следващата година ние да имаме един по-нормален ритъм на работа. Последните две години бяха нещо невиждано – приемаха се бюджети за 3 месеца, бюджет за годината се приемаше през месец март. Всички бяхме в тотална несигурност и невъзможност за планиране. Дай, Боже, тази година да е по-различно, в крайна сметка на местно ниво ние си имаме своята ясно очертана стратегия за следващата. Ако се случи нещо положително в национален план – добре, ако не се случи, това няма да промени нашите планове. Така че до края на годината ще имаме ясна представа какво ще правим през следващата. Убеден съм, че с усилията на всички наши партньори и с нашия административен капацитет ще успеем да отговорим на очакванията на нашите съграждани, които искат, разбира се, по-добра физическа среда“, коментира кметът на Пазарджик.

Коментари