Институции

Тодор Попов: До Великден ще преобразим Зоната на здравето

Написано от ПЗИНФО

Пазарджик

Зоната на здравето ще бъде развита като част от самия Остров, защото той се използва вече от много хора и трябва да прехвърлим събития и в тази част. Затова се радвам, че успяхме да направим новия мост и той вече е част от нашата глобална концепция за развитието на това пространство. Вече се ползва постоянно от хората, тъй като е най-пряката връзка с търговската зона на града и немалкото предприятия, които работят, в това число и най-голямото – имам предвид „Костал“. Това сподели кметът на Пазарджик Тодор Попов при обхода на района, по известен като „Зоната на здравето“, при старта на обновяването на тази територия.
До 2-3 месеца, ще бъде реновирано футболното игрище, около него ще бъде направена шамотена писта, на която може да се спортува, нов фитнес, а обслужващи алеи ще ограждат целия терен. Ще бъде изградено комплексно спортно игрище със специално универсално покритие, на което може да се играе тенис, волейбол и баскетбол. А така също и съблекални, които да обслужват целия комплекс. В южната част предвиждаме разполагането на детска зона за забавления с люлки, площадки и специални съоръжения за игра. Цветни алеи ще свържат този кът с участъка отсреща, който ще превърнем в летен амфитеатър. Това всъщност ще е втора „Торта“, като тази в центъра на Пазарджик. Около нея ще бъдат монтирани амфитеатрално пейки, за да може там да се изнесат част от летните концерти и събития. Пред нея ще бъде локализирано и площадно пространство за повече хора, когато мероприятията ще са по-мащабни. Последният елемент в този ансамбъл ще е Спортната зала, за която вече имаме изготвен проект, чиято реализация ще стартираме през следващата година.
„Моята амбиция е всичко това да стане до Великден, но ако до тогава не успеем, до Празника на града – със сигурност. И убеден съм, че ще хареса на всички. Това е поредната стъпка от нашата последователна политика за развитието на Парк „Острова“.
Следващата година ще насочим вниманието си към зоната с градския плаж и територията пред нея, а по-следващата ще реализираме проект, с който ще възстановим „Балона“. Така в края на 2022 година ще имаме един уникален парк не само в България, а и на Балканския полуостров. Защото нашите мечти са големи и ние, пазарджиклии заслужаваме всичко това!“, така Тодор Попов коментира предстоящите дейности в парковото пространство на южния бряг на река Марица.

Коментари