Институции Общество

Тодор Попов в пенсионерски клуб №1: Радвам се, че се връщаме към живота си преди пандемията

В навечерието на Великденските празници кметът Тодор Попов се срещна с членуващите в пенсионерски клуб №1 в Пазарджик. Той благодари за гостоприемството и отбеляза, че с повечето се познават от години, но има и нови членове.

“ С вас, с Клуб№1, откриваме сезона. Тези 2 години бяха наистина трудни за всички. Сполетяха ни неочаквани неща и трябваше да се пренастройваме, да си променяме организации, начин на живот, общувания. Но хората са казали: След всяка зима идва пролет. Няма вечни кризи, няма вечни болести. Аз силно се надявам поне в чисто здравословен план вече всичко да е наред и от тук нататък да възстановим този нормален живот и като комуникация, и като отношение, с който бяхме свикнали.“ Така кметът на Пазарджик изрази оптимистичните си очаквания за близкото предстояще.
„За съжаление, през тези години си отидоха много наши приятели от тази коварна болест – и млади, и стари. Бог да ги прости!
От тук нататък ми се иска всички заедно отново да продължим с нещата, които и преди правехме. Отношението ми на уважение ще се изрази пак в това да обезпечим нормалния живот на клуба, да възобновим екскурзиите, които всъщност са най-хубавото и най-важното нещо за вас, защото на тези години човек трябва само да се радва на живота.
Удоволетворен съм, че в Пазарджик всички клубове възобновиха своята дейност, защото винаги трябва да има място, където човек да общува с приятели, с набори и да му минава приятно времето. Най-ужасното нещо е да се чувстваш самотен, да се чувстваш социално изолиран. Затова ние ще предприемем тези действия като преди. Може да очаквате от нас, и от мен лично, всичко това, което е било и преди – позитивно отношение, грижа за вас и … забавления, “ увери Тодор Попов възрастните хора.

„Вие сте си го заслужили това, скъпи наши приятели. Трябва да учим и младите да се отнасят уважително към по-възрастните . Белег на цивилизованост на едно общество е как се отнасяш към възрастните хора, към децата и към хората с по-специфични потребности. Всички трябва да се учим на това и да даваме личен пример. И аз това съм го правил винаги, защото така съм възпитаван. Дойдох при вас, исках да направя тази среща преди Празника, първо – за да ви видя, че всичко е наред, второ – за да ви уверя, че започваме да правим отново всички неща, които правехме: с цялата самодейност, която вие имате и въобще с вичко, което предполага един добър социален живот. И трето – да ви поздравя за празника. Да ви пожелая приятно прекарване на най-хубавия празник, да се видим с близки, приятели, роднини. Това са дни, в които трябва малко да се смирим и да погледнем с надежда и в бъдещето.
Пожелавам Ви да сте здрави, което е най-важното, да се научим да се радваме на живота всеки ден. Всички имаме проблеми, няма човек без проблеми – кой по-големи, кой по-малки, това зависи и от гледната точка. Но това не означава, че не трябва да сме усмихнати, че не трябва да се отнасяме уважително един към друг и да си помагаме в такива трудни ситуации. Това е единственият начин да минем през тях.
Затова бъдете ми усмихнати, позитивни и се радвайте на живота всеки ден“, пожела в заключение Кметът Тодор Попов.

Коментари