Институции

Тодор Попов в Ивайло: Община Пазарджик изпълнява 10 проекта в селата за изграждане на детски кътове и реконструкции на читалищни сгради

Написано от ПЗИНФО

Община Пазарджик започва изпълнението на общо 10 спечелени проекти по програма „Морско дело и рибарство 2014-2020“, които ще се реализират през 2023 година. Проектите са за изграждане на детски кътове и ремонт на читалища в 7 населени места от общината. Изпълнението на проектите започна от с. Ивайло, където вече се изгражда втора детска площадка, а предстои и обновяване но сградата на читалището.

За нас е важно да показваме отношението си към нашите най-млади съграждани и съм радостен, че успяхме да спечелим този проект, по който вече изграждаме детски площадки в няколко села, първата от които е в Ивайло. В проект е включена и реконструкция на сградата на читалището и през този месец престои неговото външно и вътрешно обновяване, за да стане то по-красиво, тъй като от предишния ремонт минаха петнайсетина години. Такива ремонти на читалища по този проект предстоят в с. Мирянци, в с. Мало Конаре, в Главиница и Мокрище също.“ Това заяви кметът на Пазарджик при посещението си в с. Ивайло.

Той съобщи, че в селото предстоят още ремонт и на улици, подновяване на съоръженията в детската градина, изграждане на нова сцена, която ще е готова за празника селото на 6 май.

Тук хората са работливи и искам да благодаря на всички, с които толкова дълго работим – на момичетата от детската градина, на нашите приятели от читалището, от неправителствените организации, от църквата и от кметството. Мога да кажа, че кметицата на селото се оказа добър стопанин и тя заслужава подкрепа“. Това заяви Тодор Попов пред жители на селото. Пред тях той съобщи също, че Община Пазарджик е приключила поръчката за втората част на канализацията, избран е изпълнител и работата ще започне след осигуряване на финансиране от държавата, за което е нужно да има работещо правителство.

Коментари