Институции Общество

Тодор Попов: Благодаря на дарителите и на гражданите на общината за подкрепата и търпението!

Написано от ПЗИНФО

„Вече месец и половина сме в извънредно положение затова искам отново да се обърна към нашите съграждани с няколко важни неща“, заяви Кметът Тодор Попов и допълни:
„Първото е да благодаря на всички дарители, които се включиха активно и подпомогнаха нашата многопрофилна болница, защото това показва отношение. С моята скромна помощ и подкрепа успяхме да реализираме няколко значими и важни дарения. Използвам случая първо да благодаря на по-големите дарители, защото това е въпрос на отношение. Благодаря на най-големия дарител – г-н Дилян Пеевски, чието дарение е около 150 000 лева и включва няколко респираторни апарата и защитни облекла за работещите в болницата. На г-н Паун Лазаров, който дари над 50 000 лева по сметка на болницата за защитни облекла и консумативи. Да благодаря специално на министъра на енергетиката г-жа Теменужка Петкова, с чиято помощ и по моя молба получихме дарение от Булгартрансгаз на стойност 20 000 лева. Да благодаря на Арексим, които дариха 120 броя специализирани предпазни очила за многократна употреба, както и на всички други, които пряко или косвено, независимо от сумите, проявиха солидарното си отношение и дариха средства не само на МБАЛ – Пазарджик, но и на Медицински център „ВИТА“ и Спешна помощ, за всички тези, които правят така, че да ни вдъхнат кураж, а и да помогнат на заболелите от коронавирус. За това се иска самообладание, смелост, отговорност и ние също трябва да ги подкрепим в този момент.“ , категоричен е Тодор Попов.
„Разбира се искам да благодаря и на всички граждани на нашата община, които полагат усилия за това да спазваме мерките. Аз самия също вече съм изнервен и ми идват малко в повече тези ограничения, сигурен съм, че с всички е така, но трябва още малко да бъдем дисциплинирани и отговорни. Убеден съм, че съвсем скоро това ще свърши и ще се върнем към нашия си нормален начин на живот. Знам колко усилия коства това на всички, знам колко е трудно, знам колко децата искат да излизат навън. Знам колко вече възрастните искат да излизат навън, да се разходят в това хубаво време, да се заредят със слънчева енергия, с положителна енергия, но нека бъдем още малко внимателни и всичко след това ще си дойде на мястото. Затова използвам случая отново на всички да благодаря за търпението, за дисциплината и за отговорността. Нека още малко да потърпим! По този начин пазим себе си и всички наши близки.“, каза още кметът на общината.
„Искам да благодаря на всички, които подкрепят Общината и плащат местните данъци и такси, като отново помоля да бъдем отговорни и при възможност да си платим задълженията, защото не искам да се случва това, което започва в много български общини. Поради липса на приходи, там започват да съкращават доста хора и дейности. Много се надявам и ще направя всичко възможно, в община Пазарджик ние да запазим целостта на всички услуги и дейности, които ние развиваме и сме развивали в годините, но за това се изисква и вашата съпричастност.
Така че благодаря на всички и още веднъж ги моля по отношение на Общината да бъдат отговорни. Това е за всички нас! Бъдете здрави!, завърши призива си към гражданите на община Пазарджик Тодор Попов.

Коментари