Криминално

Тийнейджъри опитаха да ограбят 77-годишна жена в Пазарджик

Написано от ПЗИНФО

Група от четирима тийнейджъри извършили опит за грабеж са установени от служители на полицейския участък в квартал „Изток“.

В понеделник, в РУ-Пазарджик бил получен сигнал от 77-годишна жителка на областния град. Жената съобщила, че посред бял ден на кръстовище между улиците „Васил Левски“ и „Ген. Гурко“ била обградена от четирима младежи. Едното от момчетата я заплашило с нож и заедно с останалите заявили, че ще и вземат пазарската чанта. В нея пенсионерката била сложила хранителни продукти и лични вещи. Тя обаче не загубила присъствие на духа, отказала да даде чантата и нападателите избягали. За разследване на случилото се бил сформиран екип от служители на полицейския участък в пазарджишкия квартал „Изток“.

Час по-късно органите на реда стигнали до самоличността на извършителите. Оказало се, че това са три малолетни и едно непълнолетно момче на възраст между 12 и 15 години, всички жители на квартала. По случая е образувана преписка, която ще бъде изпратена по компетентност на Районната прокуратура в Пазарджик.

Коментари