Криминално

Тийнейджъри и работник в опит да избягат от полицията в пазарджишко

Написано от ПЗИНФО

Пазарджик. Първия от тях се разиграл малко след полунощ на 26 януари. В района на пазарджишкото село Звъничево автопатрул на РУ-Септември направил опит да спре лек автомобил „Ситроен“. Водачът не се подчинил на подадения светлинен и звуков сигнал на служебния автомобил и настъпил газта по посока за Пазарджик.

Автопатрулът го последвал, като междувременно били уведомени и дежурни екипи от РУ-Пазарджик. По време на предприетите съвместни заградителни мероприятия в района на улица „Пловдивска“ в областния град леката кола била блокирана. От нея изскочил младеж, който побягнал и опитал да се укрие.

Не след дълго бил задържан, а униформените установили с учудване установили, че това е 15-годишен неправоспособен тийнейджър от Пазарджик. Той пътувал заедно със свой връстник, който пък откраднал колата от дядо си. Водачът е тестван с технически средства, като пробите му за употреба на алкохол и наркотици са отрицателни.

Непълнолетните са задържани в ареста на РУ-Пазарджик, с тях са работили инспектори „Детска педагогическа стая“.

Калугерово. Вторият случай е регистриран в събота следобед. Тогава полицай от участъка в Лесичово забелязал на улица в съседното село Калугерово джип, зад волана на който бил неправоспособен шофьор. Служителят познал 33-годишния водач от същото село, тъй като той бил лишен от право да управлява МПС още от април миналата година. Незабавно бил подаден сигнал за случая, а от РУ-Пазарджик е насочен автопатрулен екип, който засякъл джипа и неправоспособния му шофьор движещ се по улиците на населеното място.

Униформените първоначално подали сигнал със стоп палка на водача да спре, той не се подчинил и продължил по пътя си. Тогава органите на реда го последвали и въпреки подадените светлинни и звукови сигнали мъжът не спрял, а увеличил скоростта на движение. След минути полицаите забелязали возилото изоставено в местност край село Калугерово, а водачът му избягал.

Предприети са издирвателни действия и в резултат на усърдна работа два дни по-късно беглецът бил задържан на работното му място в производствена база на частна фирма в Пазарджик. Возилото, което е собственост на фирмата е иззето, а спрямо мъжа са образувани две досъдебни производства.

Коментари