Институции

Тамплиерите от Командерия „Св. Св. Константин и Елена“ връчиха на кмета на Пазарджик грамота за грижа към хората в нужда

Написано от ПЗИНФО

„Приятно съм изненадан от този мил жест, не очаквах такава оценка. Един кмет си върши работата, за която е избран като такъв и така е правилно. Затова съм радостен, че всички наши усилия Пазарджик да се развива успешно и заедно да преминаваме през различни предизвикателства са оценени и то от такива организации, които имат отношение към местната си общност и които се обединяват около изключително полезни и богоугодни каузи”. Така кметът на Пазарджик Тодор Попов благодари на Емил Неделчев – канцлер на Командерия „Св.св. Константин и Елена“ – град Пазарджик при връчването на Грамота за доблестно изпълнение на гражданския дълг, грижа към хората в нужда, нестихваща вяра в добрия изход и проявена смелост в борбата за овладяване на пандемията от Ковид-19.

„Ние наистина положихме усилия в тези дни на предизвикателства, на първо място, да съхраним живота и здравето на хората. Разбира се, големите герои са нашите медицински лица, а Общината има по-глобалната и координираща функция и има за цел да провежда такива политики, че хората да се чувстват по-сигурни и по-спокойни. Кметът на Общината трябва да е отговорен в такава ситуация и да не позволява паниката да предизвиква погрешни решения, които да пречат за развитието на града ни. Затова е труден балансът в това хем да не бъде прекъсвана работата на хората и да не се затварят бизнеси и в същото време хората да не се подлагат на излишен риск”, каза още Тодор Попов и сподели, че се надява по-трудното в пандемичната ситуация вече да е отминало. Кметът благодари на екипа си, на всички служители в общината за работата им в периода на пандемия.

При срещата си с кмета тамплиерите припомниха две свои инициативи, адресирани към лекарите, които са на първа линия – участието им в кампанията „Хапка надежда” и поздравът им към жените медици по повод Международния ден на жената – 8 март.

Тамплиерите поискаха съдействие от Община Пазарджик за друга своя инициатива – детски маратон, който ще се проведе през лятото и поканиха Тодор Попов да открие спортното мероприятие и да връчи наградите на най-добрите малки маратонци.

Коментари