Общество

С първа копка стартира изграждането на търговска сграда и бензиностанция в кв. „Казармата“

Пазарджик С тържествен водосвет и първа копка днес стартира изграждането на бензиностанция и модерна, двуетажна търговска сграда на кръстовището между улиците „Царица Йоанна“ и „Христо Касапвелев“.  На церемонията присъстваха областният управител Гинче Караминова, кметът на общината Тодор Попов, зам.-кметът Петър Петров, общински съветници, представители на бизнеса, граждани.

 

„ Радвам се, че именно в днешния ден, на който отбелязваме рождението на Божията Майка, правим поредната стъпка към благоустрояването на кв. „Казармата“ и подобряването на физическата среда за жителите на града ни, каза в приветствието си кметът Тодор Попов и благодари на партньорите от „Заводски Строежи – ПС Пазарджик“.

С тази първа копка показваме, че Пазарджик е отворен за инвеститорите и е град, който търпи развитие, подчерта и областният управител Гинче Караминова. В словото си преди първата копка управителят на строителната фирма, която ще изгради двете нови сгради „Заводски  строежи – ПС Пазарджик“ АД – Никола Тиков подчерта, че обектите трябва да бъдат окончателно завършени след 18 месеца. Инвеститор на проекта е „Изток Плаза“ АД. Прогнозната стойност на инвестицията е в размер на около 2 млн. лв. Предвижда се да бъдат разкрити около 30 нови работни места.

По проект Търговският комплекс е с обща разгърната застроена площ от 2 751, 84  м2. Местоположението е стратегическо от гледна точка на връзките на обекта с важни транспортни артерии в областния център. Парцелът е в непосредствена близост до Автогара Пазарджик – основната транспортна връзка на областния център с останалата част на България и най-оживената артерия за транспорт в Пазарджишка област.

Коментари