България Институции

С параолимпиеца Михаил Христов, напусналите ПГ на БСП са вече 10

Още един депутат напуска парламентарната група на БСП. Това е параолимпиецът Михаил Христов. Така напусналите червената група само за последния месец вече стават 8, съобщава „24 часа“.

Подадох си заявлението, решението ми е лично и не е продиктувано от никакви фактори, казал Христов пред медията.

„Когато има противоречия в отношенията в една група, понякога се налагат и такива действия“, обясни депутатът. И допълни, че става въпрос за неразбирателство и противоречия в червената група, както и за недоверие във вземането на решения.

Христов остава независим депутат, или нечленуващ в група, както се водят според новия правилник.

„Не искам да ме причисляват към никого, това е мое решение, въпреки че симпатизирам на някои от колегите, отговори той на въпрос дали ще се присъедини към колегите си, които се наричат групата „Прогресивни социалисти“.

В края на септември червената група напуснаха първите шестима – Красимир Янков, Валери Жаблянов, Лало Кирилов, Николай Иванов, Димитър Стоянов и Георги Андреев. Миналата седмица към тях се присъедини и Чавдар Велинов.

А от началото на мандата соцгрупата напуснаха и двама от коалиционните партньори – Спас Панчев от земеделците и лидерът на комунистите Александър Паунов. Така напусналите стават общо 10 души.

Коментари