Институции

С изложба на ученически картини и засадено дърво Окръжен съд Пазарджик отбеляза 145 г. от своето създаване

Написано от ПЗИНФО

За втори път в Съдебната палата беше открита изложба на картини.

Окръжен съд – Пазарджик организира тази инициатива по случай 16 април – Ден на Българската конституция и професионален празник на юристите и съдебните служители и честването на 145 години от създаването на Окръжен съд – Пазарджик.

Експозицията под надслов „Вселена от чувства: да преоткрием изкуството!“ е разположена на II-рия и III-тия етаж в Съдебната палата.

Картините са рисувани от ученици от СУ „Георги Брегов“ от профил „Изобразително изкуство“ и от ученици с разширена подготовка по изобразително изкуство, с преподаватели Наталия Йорданова, Диана Николова и Илиян Ненов.

Представeни са 157  живописни, графични и дигитални творби, изпълнени в различни техники чрез разнообразие от изразни средства и материали. Голямо е и богатството от жанрове – пейзаж, натюрморт, портрет, фигурална и нефигурална композиция.

Председателят на Окръжен съд – Пазарджик Елеонора Серафимова приветства гостите, които уважиха събитието с добре дошли. Административният ръководител изказа своите благодарности към малките художници, които с богатата си палитра озариха коридорите на Съдебната палата.

В празничната програма се включиха и ученици от СУ „Георги Брегов с профил „Музика“. Ягода Георгиева представи народната песен „Пиленце пее“ от репертоара на великата пазарджишка певица Надка Караджова, осмокласникът Ангел Минков изпълни на кларинет „Менует трио“, написан от Лудвиг ван Бетховен, Димитър Коларов изсвири на китара своя аранжимент на ”Лудо младо”, а за финал Кристиан Чалъков завладя публиката с изпълнение на „Гълъбо“.

Картините са с изложбена цел и всеки желаещ може да се наслади на слънчевата феерия. Експозицията ще продължи до края на м.април.

Г-жа Елеонора Серафимова и Окръжния прокурор г-жа Албена Кузманова посадиха японска вишна в градинката пред съдебната плата. Дървото е подарък от Окръжна – прокуратура – Пазарджик по повод 145-годишния юбилей на Окръжен съд – Пазарджик.

Вечерта се проведе и Бал на юриста, на който присъстваха съдии, прокурори, адвокати, юристи, Кметът на Община Пазарджик г-н Петър Куленски, Областният управител г-жа Валентина Кайтазова, Директори и представители на институции в гр. Пазарджик.

 

Коментари