Вашите сигнали

С благодарност след срещата с Ковид-19

Написано от ПЗИНФО

Огромни благодарности към целия екип на Инфекциозно отделение на МБАЛ-Пазарджик и най-специално към началника на отделението д-р Мария Пишмишева изразява с благодарствено писмо до Министерството на здравеопазването и болницата Стоян Янакиев от Пазарджик.

„На 15 юли 2020г. постъпих в Инфекциозно отделение, след като се оказа, че пробата ми за Ковид-19 е положителна. Останах на лечение в него в продължение на 23 дни. Бях приет в болницата с пневмония, която, за голямо мое съжаление, разбрах, че е причинена от новия коронавирус. Аз бях от хората, които не вярваха в неговото съществуване. Наложи се обаче бързо да науча колко е жесток и как изяжда отвътре организма ти. След петия ден в отделението състоянието ми рязко се влоши. Усетих, че не мога да дишам. В четири часа през нощта заради мен пристигна д-р Мария Пишмишева. Началникът на Инфекциозно отделение дойде, за да ме спаси. Появи се като ангел пазител, който ме върна към живота. Загубих въздух, загубих всичко. Не помня нищо за няколко часа. Не знам какво е станало, но се събудих жив… Д-р Иван Иванов пое шафетата от д-р Пишмишева и също положи много грижи за мен. Знаете ли какво е да спиш седем дни и седем нощи на един стол, за да оцелееш?
Аз знам, защото така премина една тежка седмица за мен “, разказва в писмото си Стоян Янакиев. Той споделя, че е приел лечението, което му прилагат лекарите в Инфекциозно отделение и им се доверява.
„ А те направиха нещо безценно. Те положиха много усилия, но спасиха моя живот. Те направиха всичко възможно, за да не стигна до интубиране, за което съм им безкрайно благодарен. Те ме изтръгнаха от жестоките пипала на вируса, който беше обхванал белите ми дробове. Само човек, който е преминал през това изпитание може да ме разбере. Имаше моменти, в които изгубих надежда, но д-р Пишмишева и д-р Иванов ме окуражаваха. Лечението и грижите, които положиха за мен бяха перфектни. Видях колко им е трудно да работят в скафандри. Видях как се раздават за своите пациенти и през деня и през нощта. На тези хора дори десетократно да им се увеличат заплатите все ще е малко. Техният труд трябва да бъде оценен достойно, защото те го заслужават. Надявам се да има повече такива лекари“, пише още излекуваният пациент.
Той пожелава на д-р Мария Пишмишева и колегите и най-вече здраве, защото болните разчитат на тях.
„Аз вече се възстановявам и лека-полека се опитвам да се върна към нормалния си живот. Знам, че след това изпитание няма да е същия. Искам те да се опазят. Искам по-малко хора да стигнат до лечение в болница. Знам, че там има хора, на които може да се разчита, но трябва да ги щадим.Те не се оплакват, но аз видях на какво напрежение и най-вече опасност са подложени в Инфекциозно отделение.
Пожелавам на д-р Пишмишева и д-р Иванов да изпълняват все така отговорно своята работа. Надявам се да бъдат оценени и възнаградени за тяхната всеотдайност и добрина.
Поднасям своята сърдечна благодарност към лекарите с големи сърца. Благодаря на лекарите ангели, дошли на тази земя, за да спасяват човешки животи.
Бъдете благословенни и Бог да ви пази!“, пожелава на ангелите в бели престилки Стоян Янакиев.

Коментари