Спорт

Състезатели на СК“Тонус-спорт“ спечелиха три златни медала от Световна купа на SKDUN

От 04 до 08.10.2017 г. в унгарския град Егер се проведе 25 Световен шампионат на  SKDUN и 10 Световна Купа на SKDUN/Шотокан Карате на Държавите от Обединените Нации/ с участието на състезатели от 45 държави. Четири състезатели от СК"Тонус-спорт", като част от националния отбор на Българска Федерация Шотокан Карате/БФШК/ взеха участие в двете дисциплини, ката и кумите, на 10 Световна Купа на SKDUN. Нашите състезатели направиха отлично класиране за България, като спечелиха три световни титли и един бронзов медал.

Във възрастова група деца състезателят ни Асен Присадов в дисциплина кумите грабна златния медал, а в дисциплина ката се окичи с бронз.Само преди няколко месеца в Сърбия в двете дициплини той стана два пъти Европейски шампион, а през 2016г. е с бронз от 9 Световна Купа на SKDUN.

Във възрастова група мини кадети Радост Гогова в кумите, във финалната среща,в тежка битка с латвийска състезателка, от която загуби на Европейското, успя да преодолее съпротивата й и  да завоюва шампионската титла. Същата се класира на 4-то място в дисциплина ката. Радост е със сребърен и бронзов медал от Световна купа на  SKDUN- 2016 г.

Във възрастова група кадети Кръстьо Барабаров в кумите стана също световен шампион.Той е втори от Световна Купа на SKDUN-2015 г. и с бронзов медал от Световна Купа на SKDUN- 2016 г.

Добри думи заслужава и най-малката състезателка за сърцата си игра, Ивелина Донова, която не можа да стигне до стълбичката с победителите.

От направената кратка статистика се вижда, че Кръстьо Барабаров и Радост Гогова са с пълен комплект медали/златен, сребърен и бронзов/за период от две години от Световни Купи на  SKDUN. Не са за подценяване и отличните резултати на Асен Присадов.

 

Коментари