Любопитно Общество

Сърце за капачки ще дарят на МБАЛ Пазарджик учениците от Спортното училище

Написано от ПЗИНФО

„Сладка си купи и каузата подкрепи!“ – с това мото вече няколко дни в Спортното училище продължава Коледен благотворителен базар. Инициативата е на учениците, а идеята е със събраните средства да се закупи голямо метално сърце за събиране на пластмасови капачки, което да бъде поставено в района на МБАЛ – Пазарджик. Всеки ден една училищна паралелка организира кулинарна изложба с коледни лакомства, изготвени от самите тях и техните майки. Към тази задача и децата, и родителите подхождат с отговорност, но и с въображение и майсторство. Това се вижда от многообразието на изготвени лакомства и от прекрасния им вид. А несъмнено са и много вкусни, щом за час – два и всичко вече е изкупено.

Благотворителният кулинарен базар в Спортното училище ще продължи до 22 декември. А металното сърце за капачки вече е поръчано, защото още от самото начало стана ясно, че необходимата сума ще бъде събрана. С това учениците искат да подкрепят една от най-благородните инициативи „Капачки за бъдеще“. В продължение на години те събират капачки и всички ученици са наясно с доброто, което правят по този начин.

След като сърцето бъде готово, то ще бъде монтирано в двора на МБАЛ, за да могат повече хора да се включат в събирането на капачки и така да дадат своя принос в подкрепа на живота и бъдещето на децата.

„Щастливи сме, че можем да направим добро и да допринесем за успеха на една благородна инициатива. Решихме да дарим сърце, което да отиде при най- сърцатите хора – лекарите. Пожелаваме на всички да са здрави и да не спират да правят добри дела“, въодушевено споделят учениците от Спортното училище.

Коментари