Институции Общество

Сърбия ще бъде част от проекта „Градината на света“

Написано от ПЗИНФО

Република Сърбия е първата от засвидетелствалите вече официално подкрепата си държави към мащабния иновативен международен проект на Община Пазарджик – „Градината на света”, избрала си своята площ, в която ще бъдат засадени традиционни за страната растителни видове, осигурени от Н.Пр. доц. д-р Желко Йович, извънреден и пълномощен посланик на Република Сърбия в България.

Работата между ландшафтните архитекти от българска страна и от страна на сръбското посолство у нас ще започне в близките дни.

„Вярваме, че с Н.Пр. доц. д-р Желко Йович ще изградим един прекрасен кът, който не само ще покаже част от магията на красивата природа на Република Сърбия, но и ще се превърне в своеобразен мост в отношенията между двете държави”, споделиха от Община Пазарджик.

Ще припомним, че създаването на „Градината на света” на света започна на 23 септември 2022 година с първа копка от емблематичния Христо Стоичков и кмета на Пазарджик Тодор Попов.

Проектът има за цел да отправи ясно политическо послание, надскачайки различията между отделните страни и подавайки ръка в търсене на допирни точки между всяка една култура, общност и език. И не на последно място – в тези трудни времена красотата на „Градината” ще осигури кът за хармония, смирение и наслада на всеки неин гост, ще вдъхновява, образова и предлага несравнимо пътешествие без граници!

Официалното откриване на „Градината на света“ ще бъде през есента на 2023 г.

 

Коментари