Криминално

Съдът реши Райчев да остане в ареста, адвокатът му поиска домашен арест

Написано от ПЗИНФО

Окръжен съд – Пазарджик уважи искането на Окръжна прокуратура – Пазарджик за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на 18-годишния Никола Райчев. В съдебната зала адвокатът на обвиняемия Лъчезар Кръстев поиска домашен арест.

Същият е обвинен за това, че на 29 септември 2023 г. в гр. Пазарджик умишлено е умъртвил Ангел Здравков като го е пробол с нож. За това престъпление по чл.115 от НК се предвижда наказание от 10 до 20 години лишаване от свобода.

От събраните по делото писмени, гласни и веществени доказателства съдът счете, че е налице обоснованото предположение, че Н.Р. е извършил престъплението, за което е обвинен. Отчетена беше високата степен на обществена опасност на деянието, което е извършено демонстративно, на публично място и в светлата част на денонощието. Съществува реална опасност да се укрие, тъй като непосредствено след извършване на престъплението обвиняемият е избягал и се е укрил като е пребивавал на неустановени места. Въпреки че до момента деецът не е осъждан и не е криминално проявен, е налице реална опасност да извърши престъпление.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив в 3-дневен срок. Делото е насрочено за 10 октомври 2023 год. от 10,00 ч.

Днес семейството, близките и познатите на Ангел го изпратиха в последния му път.

 

Коментари