Криминално

Съдът остави в ареста задържани за въоръжен грабеж на офис

Пазарджик По искане на Окръжна прокуратура-Пазарджик съдът взе постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Джемал Аликов, на 31 г. от гр. Пещера, и Фернандо Кастро, на 39 г., роден в Аржентина, понастоящем испански гражданин, живущ в гр. Барселона, обвинени за грабеж, придружен с опит за убийство, извършен в съучастие.

До момента е установено, че на 21 декември 2015 г. в гр. Пазарджик, Аликов и Кастро в съучастие с Васил Атанасов, който е също е задържан, и с още едно неизвестно лице, като съизвършители, са отнели чужди движими вещи – мобилен телефон, златни накити и 20 000 лева, от владението на двама братя – С.С.  и Т.Н., чрез използване на сила. Дейците са били въоръжени и при извършване на грабежа ранили единия от братята в крака, а другия в ръката и крака.

„До момента по делото са разпитани свидетели, назначени са ДНК и химически експертизи, иззети са веществени доказателства и поискани справки, които установяват, че тримата са участвали в извършването на престъплението. Обществената опасност на деянието е голяма, защото обвиняемите са използвали при грабежа маски и оръжие“, обяви в съдебната зала наблюдаващият прокурор Васил Малинов.

Окръжен съд-Пазарджик прецени, че обвиняемите могат да се укрият и извършат друго престъпление, и наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Определението може да се обжалва пред Апелативен съд-Пловдив.

Пресцентър на Апелативна прокуратура-Пловдив

Коментари