Политика

Съветниците на ГЕРБ ще гласуват срещу бурките в Пазарджик

Пазарджик Групата на ГЕРБ в Общинския съвет на Пазарджик категорично ще подкрепи промените в  Наредбата за обществения ред в Община Пазарджик, относно забрана за носене на облекло, покриващо лицето, в държавни институции и обществени места. Това обяви председателят на групата съветници  и областен координатор на ПП ГЕРБ Найден Шопов.

 

ГЕРБ споделя позицията, че носенето на т. нар. бурка възпрепятства идентификацията на лицата и крие висок риск за сигурността на гражданите.

Според ГЕРБ – Пазарджик подобна забрана не е повод да се смята, че са нарушават религиозните права на жените с мюсюлманско вероизповедание.

Групата съветници от ГЕРБ призовават своите колеги от представителната група на "Национален фронт за спасение на България и Народен съюз" и кмета  на Пазарджик Тодор Попов да обединят усилията си като внесат само един вариант за промяна на Общинската наредба.  „По този начин вносителите ще покажат общата си воля за работа в полза и за защита на гражданите на Пазарджик. Така  ще  избегнат и възможните обвинения или съмнения, че искат да извлекат само политически дивиденти”, подчерта областният координатор на ГЕРБ- Пазарджик.

Предложението трябва да бъде разгледано на предстоящото заседание на местния парламент на 27 април.

Коментари