Любопитно

Съботна вечер на „Острова“ – цветният Пазарджик

Пазарджик

Докато в съботната вечер една част от посетителите на „Острова” се вълнуваха от присъствието на линейки, полиция и гражданска защита(подробностите тук), друга част очакваха поредния концерт от „Лято в парка”.

Снощи любителите на по-твърдата музика имаха възможност да се насладят на изпълненията на местната група „Хибрид”. Впечатление направи интересната шапка на единият от китаристите на групата. Оказа се, че тя е дело на двама пенсионери от Пазарджик.

Славка и Танчо Гаджеви са сред обичайните посетители на най-големия парк в Пазарджик. За да подпомогнат семейният бюджет от две пенсии през лятото продават измайсторените през зимата шапки от твърда хартия. Танчо се научил да ги прави по трудния начини- след катастрофа и тежка травма на главата, мъжът прекарва години наред във възстановяване по болници и санаториуми. Там усвоява и усъвършенства умението да прави хартиени, но атрактивни шапки.

Признават, че много хора ги подиграват, но още повече уважават фактът, че вместо да се оплакват от ниските пенсии хората допринасят за пъстрото настроение на „Острова”.

Ако отидете там – купете си шапка, хем ще сте различни, хем ще сте помогнали на двама български пенсионери…

Коментари