Институции Общество

СУ „Д-р Петър Берон“ вече е обновено, на ред са физкултурният салон и спортната площадка

Пазарджик С откриването на обновената си училищната сграда, обитателите на СУ „Д-р Петър Берон“ получиха още една добра новина, чиято реализация да очакват.

 

Днес кметът Тодор Попов откри реновираното училище, ремонтирано по Проект „Обновяване и модернизиране на образователната инфраструктура в град Пазарджик – общежитие на СОУ "Георги Бенковски", ОУ "Любен Каравелов", СОУ "Димитър Гачев", СУ "Д-р Петър Берон" и ОУ "Христо Ботев“. Стойността на инженеринга за сградата и дворното пространство на СУ „Д-р Петър Берон” е 905 302,79 лв. с ДДС. От самото дворно пространство има какво още да се желае. Именно оттам се роди и добрата новина. „Никога това, което е направено, не е достатъчно. Оправихме физическата среда, но тук има един стар проблем, като се надявам съвсем скоро да решим, тъй като тече процедурата по придобиване собствеността над Педагогическия колеж до вас и, разбира се, за вас там запазен е физкултурният салон. А на моя приятел, учителят ви по физическо ще обещая да положим всякакви усилия, съвсем скоро и спортната площадка на училището да придобие вида, който заслужава.“, каза кметът на Пазарджик Тодор Попов.

Той припомни, че през годините СУ „Д-р Петър Берон“ се е доказало като средище на книжовността – създава добри ученици, които се превръщат в добри хора. „През годините прекрачващите прага на класните стаи трайно са над 500. Броят на учащите намалява, но школото съумява да привлече и задържи броят им – висок атестат както за учителите и ръководството, така и за родителите, които са направили правилния избор за децата си. Ние говорим с делата си – затова направихме така, че да работите и учите в една добра среда.“, добави Попов. Директорът Станка Пашова не скри радостта си от значимия повод, събрал множеството гости – изцяло променения облик на училището. Тя изказа благодарност на кмета Попов от името на цялата училищна общност и пое пред него ангажимента за ежедневната грижа стореното да бъде запазено.

Коментари