Институции

Стeфан Мирев: Надявам се, че тази среща ще бъде последвана от успешни бизнес партньорства

„За мен, като представител на държавата в област Пазарджик, е изключително важно да работим както за привличане на инвестиции, така и за създаване на работни места, за развитие на икономиката, а по този начин ще задържим и младите хора в област Пазарджик. Надявам се, че тази среща ще бъде последвана от успешни бизнес партньорства. От това, което чух, съм изключително доволен и с позитивни очаквания.“  С тези думи областният управител Стефан Мирев обобщи работната среща при посещението на турска бизнес делегация в Областна администрация – Пазарджик. Делегацията бе водена от Генералния консул на Република Турция в Пловдив г-н Хюсеин Ергани.

 

В състава й бяха  още главният търговски сътрудник при посолството на Р. Турция  в София, членовете на управителните съвети на сдруженията на бизнесмените, които развиват дейност в България, председателят и членовете на Турско-българския бизнес съвет към Съвета за външноикономически отношения на Р. Турция, бизнесмени и инвеститори, които участват в Есенния технически панаир в Пловдив.

Целта на това първо посещение е страните взаимно да се опознаят, делегацията да оцени инвестиционните възможности и да се уточнят въпросите, по които Областната администрация би могла да помогне, отбеляза  г-н Хюсеин Ергани при представянето на членовете на водената от него делегация.
България предлага изключително добри възможности както като инвестиции, така и като логистична база при износа за ЕС. Област Пазарджик като разположение и възможности е  една от най-привлекателните области на България за логистика и инвестиции. Вярвам, че тази среща ще положи основите за бъдещо сътрудничество, каза още Хюсеин Ергани. Една идеите, споделена от член на делегацията, е откриване на център за диализа в региона.

В срещата участваха и представители на бизнес сдружения  от Пазарджик и региона.
По-късно турската делегация посети фирма РАИС, където управителят й Нишан Бъздигян запозна гостите с дейността и производствените възможности на предприятието.

Коментари