България

Студено и ветровито време ни очаква тази седмица

Написано от ПЗИНФО

Новата седмица ще започне с предимно слънчево време и максимални температури между 18° и 23°.

Във вторник сутринта ще бъде предимно слънчево, вятърът ще е слаб, с източна компонента. Около и след обяд над Западна, а по-късно през деня и през нощта срещу сряда и над Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност, на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Ще има условия за градушки и локални значителни количества на валежите. Минималните температури ще са между 2° и 7°, а максималните – между 19° и 24°, по-ниски по морския бряг.

В сряда ще бъде предимно облачно. Валежи ще има на много места, вече и в Източна България. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е умерен, временно силен, с него ще нахлува студен въздух и температурите ще се понижат значително, максималните ще са предимно между 10° и 15°. След обяд от северозапад валежите ще спират, а облачността временно ще се разкъсва.

В четвъртък и петък ще е сравнително студено, ветровито, облачността ще е по-често значителна. През първия ден на места в Южна България ще има слаби превалявания от дъжд, в планините над 1500 m – от сняг. Не е изключено слаб сняг да превали и на отделни места в Западния Предбалкан и високите полета в Западна България.

През почивните дни вятърът ще отслабне и ще стихне. Ще има по-значителни разкъсвания и намаления на облачността, дневните температури ще се повишат и в неделя максималните ще са между 15° и 20°./НИМХ

Коментари