Общество

„Стронг мен“ отново с мисия Славянка

Пазарджик Капризното време днес не спря стотици зрители да се съберат в парк Острова за благотворителната проява на „Стронг мен“ в подкрепа на Славянка Тонева. Възпитаничката на МГ „К. Величков“пострада в катастрофа на път за училище дни преди абитуриентския си бал и вече три години се бори да се изправи на крака.Slavqnka Toneva

 

Преди година силните мъже отново бяха на Острова, отново с мисия Славянка. Тогава тя се нуждаеше от операция за присаждане на стволови клетки. Пазарджишкото силно рамо в „Стронг мен“ Иван Мрянков (също възпитаник на МГ) дава идеята за провеждане на турнира в нейна помощ. „Не познавам лично Славянка, но доколкото знам вече има сетивност в ръцете и краката, и шанс да успее отново да стъпи на крака. За това обаче са нужни още операции и още средства. Надявам се, че ще помогнем това да стане“, каза Иван минути след „фермерската разходка“. Най-младият сред силните мъже  показа категорично, че мястото му е сред тях..

Strong_man1Strong_man2Strong_man3

В днешния ден петима атлети, съпроводени от изпълнителния директор  на БФСС Владимир Ризов и сериозен екип, теглиха автобус от 13 200 килограма (плюс шофьора) предоставен от „Хебър Бус“, „загряха“ с фермерска разходка и преобръщане на 350-килограмова гума „Кръгът на Конан“ не се забави, а част от програмата им беше непозната за пазарджиклии. В паузите докато атлетите отдъхваха публиката имаше възможност да чуе интересни факти за силовите дисциплини или да се включи в търг за аксесоари на федерацията. В името на една добра кауза силните мъже дадоха на гостите в Острова един прекрасен следобед. А дъждът почти изчака шоуто да приключи.

Коментари