Институции

Стотици ученици се включиха в кампанията „Аз избрах…“ на Община Пазарджик

Написано от ПЗИНФО

Пазарджик

През месец юни Община Пазарджик проведе кампания „Аз избрах…” по общинска Програма за стимулиране на дейности и изяви на учениците, свързани със заниманията по интереси. 
В рамките на кампанията бяха организирани редица изложби, спортни прояви, математическо състезание, фестивал на театралното изкуство, концерт на музикалното и танцово изкуство, които дадоха възможност за изява на учениците, включени в извънкласните дейности през учебната 2018/2019 година, организирани от училищата. Придобитите знания и умения демонстрираха учениците от 114 клуба.
Очаквано, най-голяма активност бе отбелязана на проведените на 13 и 14 юни в Младежкия дом демонстрации и изложби на клубовете от дигитална креативност, природни науки, математика и екологично образование и здравословен начин на живот. В тях се включиха 55 клуба от 25 училища. Едновременно с това на 13 юни се проведе и Математическото състезание, участие взеха 47 ученици от втори, трети, четвърти и шести клас от общо 5 училища.
На изложбите проведени в ХГ „Станислав Доспевски” и Исторически музей в периода 17– 19 юни и в Coworking space Viliss/ Споделено работно пространство от 24 до 26 юни, с експонати се включиха 28 клуба от 24 училища. 
Общо 23 клуба от 19 училища взеха участие в организираните от Общината – Концерт на музикалното и танцово изкуство на 21 юни, Фестивал на театралното изкуство на 15 и 27 юни, Спорт за всеки и Турнир по шах на 20 юни.

Коментари