Общество

Стотици пазарджиклии сведоха глави пред Апостола

Пазарджик Стотици пазарджиклии излязоха днес, за да сведат глави пред делото на Апостола 144 години след гибелта му.  Дъждът напомняше, че поводът хората да се съберат на пл. „Васил Левски“ е тъжен, но почитат един светъл живот.

Levski2017_panorama

 

Поклонението тръгна от храм „Успение Богородично“, където Константийският епископ Яков отслужи панихида в памет на Левски. Шествието премина по централния булевард „България“ до паметника на Апостола.  Levski_2017_2Програмата припомни живота и делото на радетеля на свободата, хор „Омана“ при училище „Г. Брегов“ и гайдар огласиха площада с възрожденски песни. Levski_2017_3Младежи от фен клуб „Левски“ напомниха един от заветите на Апостола: „Всичко се състои в нашите задружни сили!“.Levski_2017_Qkov

На поклонението присъстваха областният управител Златко Митрев, зам.-кметът Петър Петров, общински съветници, представители на политически сили, на културни и образователни институции, на футболни клубове, са Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва и много граждани.

Коментари