Спорт

Стотици деца от Пазарджик и региона се състезаваха с тротинетки в Острова/Видео/

Написано от ПЗИНФО

Парк-Остров „Свобода“ в Пазарджик и тази година се превърна в най-забавното, цветно и красиво място за стотици деца. „Игри по дъгата с Frezco – Тротинетки“ се проведе за трета поредна година и отново събра на едно място най-веселите и усмихнати деца, които се забавляваха истински по цветната дъга.

Кметът на Община Пазарджик Тодор Попов откри събитието, като отново спази традицията и също премина с тротинетка по трасето. Той поздрави присъстващите и благодари на децата и техните родители за интереса към събитието. В ролята на професионален водещ влезе председателят на Младежки спортен клуб Пазарджик спортува Ренета Камберова, а откриващи думи отправиха и собствениците на Lacrima и Frezco – официални спонсори на събитието.

Тази година специален гост на събитието бе олимпийската шампионка по художествена гимнастика Ерика Зафирова, която взе участие в награждаването на най-малките участници. Тодор Попов, Ренета Камберова и собствениците на Lacrima и Frezco също наградиха призьорите.

Всяко дете получи медал и грамота за участие, а най-бързите трима във всички възрастови категории стъпиха на почетната стълбичка, където бяха наградени с медали за призовото си класиране, както и подарък – хладилна чантичка, осигурена от основния спонсор. Децата имаха и възможността да опитат от висококачествени млечни продукти на компанията, както от павилионите в парка, така и от чантите, в които също имаше част от тях.

Участниците бяха разделени по възрастови групи, като всеки един старт бе съпътстван от много усмивки, емоции и хъс за победа. Разбира се, имаше и победители, и победени. Основната цел на събитието обаче бе децата да се забавляват, а това бе факт. Родителите бяха не по-малко ентусиазирани и не спираха да подкрепят малките участници.

Коментари