Криминално

Столичанин спретнал наркооранжерия в къща в Церово

Церово Добре оборудвана и умело прикрита в къща наркооранжерия, намираща се в село Церово, установиха служители на полицейския участък в Лесичово, информира бюлетинът на ОД МВР Пазарджик.

 

Вчера, 17 май, екипи на участъка са извършили проверка в къща в село Церово, обитавана и стопанисвана от 48-годишния С. Б. от София. Установено е, че на втория етаж мъжът обособил оранжерия за отглеждане и обработка на марихуана. Открити са общо 46 растения канабис, засадени в саксии. Насажденията били с височина между 0.70 м и 1.30 м. В таванско помещение на постройката органите на реда открили и три полиетиленови чувала с около 3.500 кг суха листна маса, която при направения полеви наркотест също реагирала на марихуана.

Огледът показал, че оранжерията е старателно прикрита в къщата и оборудвана с всичко необходимо за засаждане и последващо отглеждане на наркотика.

Иззети са електрически стабилизатори, нагнетателни лампи, въздушен абсорбатор, датчици за температура и влажност на въздуха, вентилатори. Мъжът е задържан за срок от 24 часа, а спрямо него е образувано полицейско производство.

Коментари