Институции

Стартира традиционната кампания за „По-чист, по-зелен и цветен Пазарджик”

Написано от ПЗИНФО

По традиция Община Пазарджик организира традиционната кампания за „По-чист, по-зелен и цветен Пазарджик”. Тя ще се проведе на 17 април 2021 г.

„Скъпи съграждани, време е всеки един от нас да си оправи дворчето, да си засади цветята, да изчисти пред дома си, Общината ще положи усилия да изчисти всички други публични зони, за да може да се радваме на един красив, подреден и цветен град.

И тази година продължаваме традицията си за „Чист и зелен Пазарджик, по-известна като „сливи за смет“. Нашите пунктове ще работят на познатите вече места от 9:00 до 12:00 часа в събота /17-ти април/. Ще бъдат раздадени достатъчно пролетни цветя и дръвчета за всеки, който изхвърли боклуци. Така ще дадем старта на тази кампания, за да можем в рамките на две седмици да почистим града и посрещнем един усмихнат и вдъхновяващ Великден, след който, надявам се, нещата ще тръгнат към по-добро за всички,“ обясни кметът Тодор Попов.

Всички желаещи ще имат възможността да предадат отпадъци от: излязло от употреба електрическо и електронно оборудване /включително едрогабаритно/, отпадъци от опаковки от хартия, пластмаса, стъкло, алуминий.

Пунктовете ще бъдат обособени на следните места в Пазарджик:

– Пресечката на ул.”Цанко Церковски” и ул.”Петър Бонев”;

-Пресечката на ул.”Стоян Василев” и ул.”Кочо Честименски” – до входа на ЕГ ”Бертолд Брехт”

– Пресечката на ул.”Пловдивска” с ул.Стефан Караджа” – зад аптеката;

– ул.”Патриарх Евтимий” до ЦДГ „Дъга”;

– ул.”Панайот Волов” до СОУ ”Любен Каравелов”;

– Пресечката на ул.”Александър Стамболийски” и ул.”Славянска”.

Там ще бъдат разположени от ЕКОПАК България цветни контейнери за хартия, пластмаса и стъкло; контейнер тип „Бобър” за битов отпадък и автомобили за едрогабаритни отпадъци и излязло от употреба електрическо и електронно оборудване;

Партньори на кампанията и тази година са:

– „Брокс” ООД, която ще осигури контейнери за битов отпадък и извозването им;

– „Екопак България” АД, която ще осигури контейнери за хартия, пластмаса, стъкло и извозването им, както и ще финансира част от цветята и дръвчетата за гражданите на община Пазарджик;

– „Стийл Интертрейд”, която ще осигури, автомобили за предадено излязло от употреба електрическо и електронно оборудване и извозването му.

Шефът на БМ „СУОПКД – Пазара“ Стоимен Спасов уточни, че тази година ще бъдат включени и детските градини, на които ще се предоставят туи, а на гражданите е предвидено да бъдат раздадени 6000 броя цветя – бегония, тагетис, пламък и други, както и 400 броя фиданки и декоративни храсти.

Коментари