България Институции Спорт

Стартира проект за създаване на Европейска младежка спортна академия за политика и дипломация в Пазарджик

Написано от ПЗИНФО

„За нас е изключително важно като спортен град да бъдем домакини, защото това е един от първите иновативни проекти, които ще възпитават футболно управление, следвайки модела и добрия пример от България, Сърбия и Румъния. Управлението на всеки тип дейност е важно и затова ние ще възпитаваме хора, които правилно ще изпълняват тези процеси. За нас също е чест, че ще имаме възможността да обменим опит с нашите партньори“, каза кметът на Пазарджик Тодор Попов по повод поставяне на началото на проекта за „Създаване на Европейска младежка спортна академия за политика и дипломация”.

В рамките на проекта ще бъде създаден електронен учебник по младежка и спортна политика и дипломация, ще бъдат организирани спортно-обучителен форум и турнир по футбол.

Проектът по Програма „Еразъм, ключова дейност 2, сектор „Младеж“, ще се изпълнява от Сдружение „Асоциация Докосни дъгата“ – България, женския футболен отбор на сръбския гранд „Цървена звезда“, румънската асоциация „Аксес Калараш“, футболният шампион на страната ни Лудогорец (Разград) и ФК “Хебър 1918” (Пазарджик).  Партньор по проекта ще бъде и Община Пазарджик.

Коментари