Общество

Стартира петиция Гражданска подкрепа за МБАЛ Велинград

Написано от ПЗИНФО

Тази петиция цели оказването на подкрепа от граждани на община Велинград, близки, приятели, познати. От всички тези получили и получаващи помощ и грижа от персонала на МБАЛ Велинград!

Цели също незабавно спиране на медийната,, агресия“ от определени ,,поръчани“ медии обслужващи частни интереси!

Оказване на морална подкрепа към персонала на МБАЛ Велинград!

  • За връщане към нормалния ритъм на работа и добрия микроклимът
А ето и обръщението на един от лекарите в МБАЛ Велинград:
Здравейте името ми е д-р Данчо Гурдев и съм анестезиолог-реаниматор към МБАЛ Велинград.
Обръщам се към всички вас, членове на тази група с послание и молба! Защото в момента, повече от всякога, ние екипът на болницата се нуждаем от вашата подкрепа!
От началото на пандемичната обстановка в България, месеци преди да бъде регистриран случай на пациент с PCR (+) резултат в града, в МБАЛ Велинград се проведоха редица организационни срещи. Благодарение на навременната организация на д-р Чешмеджиев и целия медицински персонал , бяха създадени перфектни условия , както за прием, така и за персонала на болницата, въпреки незавидните възможности на лечебното заведение. Не липсваха и не липсват предпазни средства, не лични, а такива осигурени , както от болничното заведение, така и от даренията на гражданите. Смятам, че цялата общност на града са запознати по един или друг начин с дългогодишните опити за провокации и нападки към болницата от хора, имащи интерес от това! Позволявам си да припомня, че всички домоменташни обвинения към управителя и мед. персонал на МБАЛ Велинград са отправени от меко казано посредствени медии! Такива, които действат по поръчан сигнал! Вие сами знаете за множеството случаи, които излязоха наяве в последните месеци! Особено откакто се водят протести срещу правителството. Това неминуемо води след себе си до един труден за работа микроклимат на персонала и една неблагоприятна среда за пациентите! Хиляди са тези, получили и получаващи помощ от медицинския персонал на общинската болница във Велинград! Призовавам за спиране на излишните инсинуации към управителя на болницата д-р Чешмеджиев, както и към персонала! Нека не забравяме, че медиите не разполагат с правото да поставят присъди! Те би трябвало да са независими и Само да представят дадена информация! Нещо, което е чуждо за Нова телевизия! Също се обръщам към общността в гр. Велинград за подкрепа, защото както всички ние сме на разположение на болните и техните семейства 24 часа, седем дни в седмицата, така и когато има такива долни нападки срещу работещите, ние също се нуждаем от помощ! А към медиите отправям молба да не трупат ,, девиденти“ от такива безумни ,, сензации“, защото резултатът не би могъл да бъде в полза нито на болните, нито на персонала, а само на единици лица, търсещи и имащи интерес към МБАЛ Велинград!
Оставям ви линк с петиция, на който можете да ни подкрепите! Можете също да го копирате и споделите на страниците ви! Бъдете здрави!
Целият екип на ОАИЛ остава на ваше разположение!
Д-р Гурдев

Коментари