Институции Любопитно Общество

Стартира изграждането на Търговски парк Пазарджик

Написано от ПЗИНФО

Започна изграждането на над 15 нови магазина от търговския парк в град Пазарджик. Теренът се намира между хипермаркети „Технополис“ и „Практикер“, част от компанията Видеолукс Холдинг, които вече дълги години работят успешно в града. Първа копка направиха кметът на общината г-н Тодор Попов и председателят на съвета на директорите на „Видеолукс холдинг” г-н Тодор Белчев, след като бе отслужен тържествен водосвет. Гости на събитието бяха областният управител Иван Васев, представители на строителя и част от търговските марки, които ще се продават.

Кметът Тодор Попов посочи 3 причини защо тази инвестиция е важна. Първата е, че инвестицията от милиони левове ще благоустрои изоставения от години терен на бившия месокомбинат в Пазарджик. На второ място е фактът, че след нейното приключване в областния център ще има магазини, заради които сега жителите на Пазарджик, а и региона трябва да пътуват до Пловдив и София. Попов изтъкна като трета причина инвеститорът да предпочете града добрите административни услуги и сътрудинчество между институциите и бизнеса.

От своя страна инвеститорът гарантира, че при изграждането на търговския парк ще бъдат запазени всички съществуващи дървета, а зеленината увеличена. Освен това в рамките на съществуваща сграда на терена ще бъдат обособени кабинети по изкуства, където децата на Пазарджик да могат да пеят и танцуват.

Инвеститор в проекта и собственик на терена е веригата за бяла, черна и IT техника „Технополис“. Изграждането на новите над 15 магазина е възложено на строителна фирма „Балканстрой КК“ ООД. Новият проект – парк с богато озеленяване, паркинг и магазини, ще се простира на 33 200 кв.м, като застроената площ с магазини ще бъде 12 000 кв.м. Целият проект се очаква да бъде завършен през есента на настоящата година.

Бъдещите наематели в търговския парк в Пазарджик ще бъдат магазин за дамскa, мъжка и детска мода LC Waikiki; магазин за интериорно обзавеждане Jysk с 2 500 магазина в 50 страни; немски моден магазин New Yorker с повече от 1 000 обекта в 40 страни; дрогерия DM; магазин от немската верига KiK, която е един от най-големите модни дискаунтъри в Германия с около 4 000 магазина в Европа, предлага основно текстилни изделия, както и други нехранителни стоки; магазин за спортни облекла и екипировка Sport Vision; магазин за обувки и чанти Mat Star; магазин за облекло и артикули за дома и семейството Pepco; модни стоки Pause Jeans и други.

Търговският парк се намира на бул. „Стефан Стамболов” 13, заедно с хипермаркет на веригата за бяла, черна и IT техника „Технополис“ и хипермаркет на веригата за дома и градината „Практикер“. Посетителите могат да се възползват от удобен и безплатен паркинг, като новопостроените паркоместа ще бъдат 210 и ще бъдат приобщени към паркинг зоната на двата хипермаркета „Технополис“ и „Практикер“. Предвидени са и зарядни станции за електромобили. Мястото е удобно и комуникативно и се обособява голяма търговска зона с богато разнообразие от магазини за дома, семейството и свободното време.

Коментари